Kwakzalverij

Op verzoek van de heer S. namens de vereniging tegen de kwakzalverij zijn om redenen van privacy op maandag 9 november 2015 00.10 uur de adresgegevens en telefoonnummers van dhr.S. verwijderd. Dhr.S. is van mening dat zijn gegevens niet gepubliceerd mogen worden op mijn  website. Van mijn kant heb ik het voorstel gedaan om zowel Guido Sanen,Tom Sanen alsmede Energetic Health Systems als naam te verwijderen uit betreffende artikel en te vervangen door de initialen Guido S.,Tom S. en “een firma” zonder benoeming van woonplaats zoals Dhr.S. ook heeft gesommeerd. Indien de vereniging tegen de kwakzalverij en Dhr .S. niet aan mijn verzoek voldoen binnen een redelijke termijn van 2 weken zie ik geen reden mijn bewijs van goede wil te handhaven en zal ik de adresgegevens en telefoon nummers van dhr S. weer publiekelijk maken.

Vereniging  tegen kwakzalverij negatief over infraroodscreening(april 2013).  Sedert 30 april heeft de vtdk bijgaand artikel over infraroodscreening op haar website opgenomen –> (KLIK HIER)

De mailwisseling die vooraf ging aan deze publicatie treft u onderstaand aan. Alle genoemde onderzoeken treft u aan op onze website.


Op 15 apr. 2013, om 16:20 heeft broer s het volgende geschreven:

Ik schrijf stukken voor de website van de vereniging tegen de kwakzalverij http://www.kwakzalverij.nl/
Uw claims ten aanzien van thermografie zijn ons opgevallen ik neem aan dat u bekend bent met het feit dat we het hier hebben over een warmteoppervlaktemeting, huidtemperatuur, van koude voeten tot koude/warme borsten (delen). Of, zoals bij een IR-opname van een huis, warmtelekken De dieptestructuur komt niet in beeld, zoals u zult weten. Uw gezondheidsclaims zijn daar (diepte) echter met name op gebaseerd en dus misleidend en zonder wetenschappelijke onderbouwing U meldt dat de FDA borstthermografie als aanvullende diagnostiek heeft gedocumenteerd. U vergeet te melden dat diezelfde overheidsinstantie FDA in 2011 een waarschuwing heeft doen uitgaan, vanwege ontbreken wetenschappelijke onderbouwing.
Hierbij http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm257633.htmIk ben benieuwd naar uw reactie.
met vriendelijke groet
Broer S


Op 16 apr. 2013 om 00:39 heeft Guido Sanen het volgende geschreven:

Geachte heer S.,
Ik begrijp uw uitleg over diepte en mijn gezondheidsclaims daaromtrent niet. Op de site wordt gedetailleerd uitgelegd dat bij infraroodscreening een nauwkeurige temperatuursmeting van de huid wordt weergegeven. Zoals u weet correspondeert de huid o.a. via het vegetatief zenuwstelsel met onderliggend weefsel. Wellicht wilt u mij aangeven wat u precies bedoeld?

Met betrekking tot uw tweede opmerking omtrent de FDA heeft u gelijk. Ik kende desbetreffend artikel niet, maar ben blij met uw informatie. ik heb dit artikel middels een link in het rijtje feiten geplaatst omdat ook ik streef naar volledigheid in informatie. Tevens heb ik uw vereniging erbij vermeld als adviserend instituut.

Met u ben ik van mening dat kwakzalverij op welk vlak dan ook bestreden moet worden. Helaas weet ik dat dat er binnen de gezondheidszorg nogal wat “afgekwakkeld” wordt. De organisatie meditherm die eveneens infraroodscreeningen doet en u ongetwijfeld ook kent doet helaas uitspraken die wetenschappelijk niet kloppen. Daarnaast werken zij met sterk verouderde apparatuur die een goede infrarood beoordeling kan belemmeren.
Ik wil mij daar in ieder geval niet mee vergelijken.

Met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek en infraroodscreening. Er zijn veel zeer veel wetenschappelijke onderzoeken terug te vinden op pubmed. Daarnaast zal er nog veel onderzoek moeten gaan plaatsvinden. Met mij zijn er zowel in binnen -als buitenland veel artsen die deze vernieuwde techniek omarmen. Naast de regulier gangbare onderzoeksmethoden denk ik dat in de toekomst infraroodscreening ook de reguliere gezondheidszorg haar intrede zal doen. Als aanvullende veilige screeningsmethode kan het een waardevolle aanvulling zijn op bestaande technieken. En dat is toch ook hetgeen uw vereniging onderschrijft.

Bijgaand treft u nog een tweetal studies die voor u wellicht interessant zijn.

Indien u meer informatie wilt over infraroodscreening ben ik graag bereid u daarin te voorzien.

Met vriendelijke groet,

Guido Sanen


Op 16 apr 2013, om 09:51 heeft Broer S. het volgende geschreven:

Bent u helemaal gek geworden.
ik ben geen adviseur van u,\ de vereniging is geen adviseur van u
wilt u dat onmiddellijk verwijderen, daar hebt u geen toestemming voor!!Broer S.

Op 16 apr. 2013 om 13:38 heeft Guido Sanen het volgende geschreven:
Geachte heer S.,
Ik begrijp uw reactie niet. Ik heb positief gereageerd op een verwijt van uw kant en wil daarin graag volledig zijn dus heb ik uw organisatie gelinkt. Het is toch niet verboden om een link te vermelden op een website? Naar mijn idee is er ook geen toestemming nodig om een openbare website zoals die van u ook is te linken. In uw artikelen op de website http://www.kwakzalverij.nl kan ik immers ook alleen maar linken terugvinden. Ik zal echter aan uw wens gehoor geven en de link verwijderen.Het spijt mij voorts te constateren dat u niet inhoudelijk op mijn vraag in gaat.
Daarnaast ben ik zeer nieuwsgierig naar uw mening over de wetenschappelijke onderzoeken die
ik heb meegezonden. Bijgaand treft u er nog een link aan van een promotieonderzoek van Dr.S.Niehof
van Erasmus MC te Rotterdam. http://www.erasmusmc.nl/pijn/research/promoties1/2113895/Indien u dat wenst kan ik u uiteraard nog van vele wetenschappelijke studies voorzien.In afwachting van uw gewaardeerde reactie verblijf ik.
Met vriendelijke groet,
Guido Sanen

Op 16 apr 2013, om 13:48 heeft Broer S. het volgende geschreven:
u kunt linken wat u wilt, ik vind het best.
dat was echter niet de issue: u heeft het over de vereniging als adviserend instituut, in uw email
daar is geen sprake van en daar zal geen sprake van zijn.
daar heb ik het over.
ik ben uw adviseur nietmet groet
broer s. Broer S.

Op 16 apr 2013, om 18:26 heeft Guido Sanen het volgende geschreven:
Geachte heer S.,
Ik begrijp nu wat u bedoeld. Ik ben blij dat ik de link naar uw vereniging kan laten staan en heb inmiddels de tekst laten aanpassen op de website. Ik streef graag naar volledige openheid zoals ik u al eerder heb gemeld.Het spijt mij dat ik u en uw vereniging als adviseur/adviserend instituut heb gezien. Ik begrijp dat u dat niet wilt. Desondanks dank ik u voor uw aanbevelingen.De leverancier Energetic Health Systems (www.infraroodscreening.com ) is eveneens graag bereid al
uw vragen te beantwoorden.Zie graag uw reactie aangaande mijn eerdere vraag en uw mening over de toegezonden onderzoeken tegemoet.
Met vriendelijke groet,
Guido Sanen

Op 21 april 2013, om 17.49 uur heeft Guido Sanen het volgende geschreven
Geachte heer S.,
Het spijt mij te moeten constateren dat u nog steeds geen antwoord heeft gegeven op mijn vraag wat u nu precies met diepte bedoelt en op de drie wetenschappelijke onderzoeken die ik u heb toegezonden. In uw eerste mail beschuldigd u mij van misleiding maar ik zou graag van u weten of u of u nu nog steeds net als de FDA van mening bent dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de werking van thermografie. Voordat u iemand ergens van beticht lijkt het me goed dat u uw huiswerk beter doet. Uit uw vraagstelling kon ik al op maken dat u geen kennis van thermografie heeft en blijkbaar heeft u niet eens de moeite genomen om een en ander na te zoeken op de bekende wetenschappelijke websites. Over misleiding gesproken…
Het zou u sieren als u uw excuses aanbied voor uw nalatigheid en uw beschuldigingen jegens mij in trekt.Ik kan  u en uw vereniging op dit moment niet serieus nemen. Ik zal u wel blijven volgen en indien u of uw vereniging in de toekomst publiceren over infrarood verwacht ik ,naast de eerder toegezonden documenten en bijgaand drie nieuwe ,als wetenschappelijke onderbouwing. Deze onderzoeken  heeft u nu immers als vereniging in uw bezit. Uiteraard kun u bij mij of de leverancier Energetic Health systems ook in de toekomst terecht voor meer wetenschappelijk onderzoek. Maar dan wel op basis van wederzijds respect,de juiste wetenschappelijke onderbouwing en de juiste intenties. Veel wijsheid toegewenst.
Met vriendelijke groet,
Guido Sanen