Hoe werkt thermografie?

Binnen onze lichaam vinden zo’n 50.000 reacties per seconde per cel plaats. Daar we zo’n 50 triljoen cellen hebben gebeurd er heel veel waar door het energieverbruik warmte  vrij komt.Met behulp van een high tech infraroodcamera worden er per seconde 60 beelden gemaakt van het huidoppervlak.

Temperatuursverschillen welke zich kunnen uiten in ondertemperatuur of overtemperatuur zijn waar te nemen door kleurverschillen. thermogrambeelden zien de buitenkant en niet de binnenkant. De temperatuurverschillen onthullen zich via patronen die via het sympatisch zenuwstelsel en vezels in contact staan met de huid. Infraroodscreening maakt deze verschillen zichtbaar. Er zijn geen andere methodes die dit kunnen. Zo kan een slechte doorbloeding zich uiten in onderverzorging van een bepaald gebied in de kleur blauw en een ontsteking waar de temperatuur plaatselijk sterk kan oplopen in rood.  Op deze manier kan al in een zeer vroeg stadium worden vastgesteld waar probleemgebieden zich manifesteren.

Als u bijvoorbeeld een ontsteking heeft voelt dit gebied warm aan. Met behulp van thermografie kunnen we dat zichtbaar maken. Ook de diepere gebieden in  het lichaam kunnen hoewel niet altijd voelbaar, warmteverschillen geven. Infrarood maakt deze fysiologische veranderingen zichtbaar.

Binnen de praktijk werken we met het beste van het beste. Zo hebben we de beste camera van de  marktleider op gebied van infraroodcamera’s. Total Vision is het systeem waarmee met behulp van geavanceerde software tot in detail bepaald kan worden waar een probleem zich afspeelt.

camera-IS64